Nice & Johans place

Askurs dagbok

13 April

Dom har släpat hem en vidrig liten skapelse. Dom kallar honom Grym, och det är han verkligen! Vet ni vad han gör?? Han snuttar på min snopp i tron att det är nån djävla mat-automat. Men då talar jag om för honom att så gör man fan inte!! Men han kanske växer till sig och blir OK, men just nu ber jag att få hålla mig reserverad mot honom....

 

18 Jan

Utställning i Malung, inofficiell.

Visandet gick bra, bortsett från morr åt dommaren.

 

Kommentaren var att fin hund, men för fet, därför inget HP.

 

Stor kraftig maskulin vältypat huvud. Något ljusa ögon. Utmärkt benstomme, välvinklad. Något klena mellanhänder, välutvecklad bröstkorg och förbröst. Visas i högt hull. Önskas stramare hund. Rör sig med långt vägvinnande steg. Lös i armbågarna.

15 Jan

Askurs knä är friskförklarat!!

Veterinären kollade sista röntgenbilderna idag och säger att det ser JÄTTEBRA ut.

 

Nu får vi belasta och träna igen. Börja försiktigt och stegra långsamt. Om han haltar efter vila vet vi att det var för mycket och får backa lite. Men allt tyder på att han kommer att bli helt återställd.

 

Är den inte fantastiskt så säg!!

2009

22 Dec

Askurs rehab går över förväntan måste jag säga!!

Vi var hos sjukgymnasten när det gått exakt 4 veckor. Hon kollade röntgenbild och hur han rör sig och använder benet.

 

Han belastar benet alldeles utmärkt, inget haltande och ingen avlastning. Det enda var att det är lite begränsad böjbarhet, max-böjen är lite mindre än på andra sidan, men det skall vi öva upp genom lite stretching.

 

Det är fortfarande koppelpromenader som gäller, men det är inte riktigt lika livsviktigt längre. I alla fall inte för benet.

 

Men just nu har vi en varg som går i området, så jag behåller kopplet på ett tag till :-)

17 Okt

Såret är så fint så fint. Inte minsta tecken på infektion, blåmärket är nästan helt borta. Men nu kliar det nog för han vill bra gärna slicka så fort han får chansen. Det är tratt på som gäller så fort man inte sitter jämte honom .

15 Okt Nu är blåmärkena imponerande. Askur skulle gärna gå mycket längre på våra promenader, man får släpa hem honom när man vänder :-)

14 Okt

Dags att hämta sjuklingen. Tänk att han har varit tvungen att sova i en bur..... Alldeles ensam!! Han som är van att sova mellan matte och husse när han känner sig lite krasslig.

Han sitter och väntar på oss i ett mottagningsrum, och blir naturligtvis överlycklig när han får se oss, och skuttar runt som om han inte vore opererad. Jaja tänker vi, det är smärtstillande och glädjen som gör att han glömmer bort sig. Vi är helt inställda på att få bära bakkroppen åt honom på vägen till bilen.

 

Men nejdå. Han haltar inte ens när vi går till bilen. och då skall man komma ihåg att dom sågat itu skenbenet på honom, och flyttat på lårets muskelfästet. Det är ingen liten operation!!

 

Tar en promenad på ca 20 meter för att han skall få kissa, och då syns det att han har ont när vi kommer fram till bilen.

 

Går många men VÄLDIGT korta kissepromenader under kvällen. Han haltar lite, men visar inte på nån smärta med pip eller dyl.

 

Så här såg han ut.

 

- Lite medtagen med väldigt glad att vara hemma. Se hur han ligger på det nyopererade benet utan att störas alls.

 

- Såret såg väldigt rått ut, och blödde lite, men inte mycket.

13 Okt

Korsbands-operation med TTA-teknik. En ganska ny och mer skonsam metod än den gamla TPLO.

Lite länkar om operationstekniken för den som är intresserad.

http://www.djursjukhus.info/index.php?page=155

http://www.kyon.ch/principles_tta.htm

4 Okt

Träffar ortoped på Falu Djursjukhus. Det tar honom en bild och 5 minuter att konstatera att korsbandet i vänster knä är delvis av. Operation planeras till torsdag den 13 oktober.

 

29 Sept

Helt bra blir inte hältan, mycket mycket bättre, men inte helt borta. Kommer då och då tillbaka.

Nytt besök hos veterinär i Mora. En massa röntgenbilder, men hon hittar ingenting. Men hon kan säga att höfterna är kalasfine, alltid nåt :-)

Remiss till Falun.

 

15 Aug

Askurs hälta är betydligt mycket bättre, haltar endast LITE då och då efter ansträngning.

 

31 Juli

Uppsöker veterinär, hon klämmer och känner, men hittar inget konkret. Ber oss avvakta ett tag till.

Mitten juli Askur börjar halta kraftigt efter ett par mycket försiktiga cykel-träningar.

 

2008

 

15 Sept.

Lydnadsklass III hemma.

 

Sittande i grupp - 0

Platsliggning - 10

Fritt följ - 7

Sättande - 8

Inkalln m stå och ligg - 7,5

Rutan - 0

Apport - 0

Apport metall - 8,5

Vittring - 0

Fjärrdirigering - 6

 

Summa 143 poäng

 

Domaren var lite väl hår på ett par moment, sättande och inkallning t.ex., där hade andra domare gett mer, men sammantaget var det en dålig tävling.

 

Fråga är om vi kommer att nå något av våra mål denna säsong?? Dvs. uppflyttning sök och spår samt LP 3:an, just nu känns det LÅÅÅÅNGT bort.

 

 

7-9 Sept.

Rottis-SM i Svenljunga, 97 anmälda ekipage! Men "bara" ca 50 kom med. Vi skall tävla i lägre klass sök och siktar på uppflyttning.

 

Fredag kväll:

 

Anländer för anmälan och lottning. Ojoj vad mycket folk. Tyvärr visade det sig att två av de anmälda i min klass lämnat återbud så vi blir bara två. Visst, garanterad pokal, men alltid roligare med flera medtävlande.

 

Det blir jag och Gunnar, en av domarna här uppe i Dalarna som jag träffar jätteofta på tävlingar. Skall bli kul att se honom tävla för en gång skull, annars ser jag honom bara döma.

 

 

Lördag:

 

Samling kl 08.00.

 

Platsliggning - Askur ligger SÅ fint! Han ligger ju (nästan) alltid still, men idag var det så lugnt och avslappnat så! Gunnar får 1 poängs avdrag, som är helt felaktigt, domaren kan tydligen inte reglerna, så jag får nöjet att leda över Gunnar efter det första momentet :-)

 

 

Därefter ut i skogen. Alla klasser samtidigt, vi går ut sist, det innebär 5 TIMMARS VÄNTAN för vår del!!! Inte speciellt bra arrangerat måste jag tyvärr säga. Men Askur bryr sig inte utan är pigg och glad när det är dags för vårt sök.

 

Sök - bestämmer mig för att starta till vänster, trots att jag ser att hunden vädrar till höger, IDIOT!. Askur går ut en liten bit, sedan sticker han över stigen och letar efter den figgen han redan hade i näsan. Kommer tillbaka med rullen och vi gör påvis. Först börjar han målmedvetet men efter en stund börjar han spåra. Vi kommer fram till figgen, och då frågar dommaren om Askur varit fram till honom, och det hade han ju inte. Så det räknas som blindmarkering. Askur har helt enkelt plockat rullen för tidigt, toligen lite övertänd. Kanske hade det blivit bättre om jag skickat åt höger först, kanske inte....

 

 

Tillbaka på stigen och skickar åt vänster en gång till. Denna gången går Askur fint ut i hela rutans djup och försvinner bakom en gran. Jag ser på svansföringen att han har figge i näsan, men han är borta väldigt länge.... Tills slut kommer han i alla fall tillbaka med rullen. Vi visar på och han hittar figgen så fint, sittandes helt dold i en trälåda. Det visar sig att Askur är den första och enda hund, i samtliga klasser, att hitta den figgen. Gissa om jag blev stolt när jag hörde det!!

 

 

Tillbaka igen, skickar en gång åt höger, och Askur far ut långt utanför rutan, och jag kallar in, och han kommer! Skickar igen, han går rakt och fint och springer rakt på figge nummer 3.

 

 

3 hittade figgar, men bara två räknas, enda hunden i tävlingen som hittade alla!! Maxbetyg hade varit 7 men en figge borta, och Askur fick 6, avdrag för att det tog lång tid att markera gubben i lådan och för att han blindmarkerade.

 

Jag var jättenöjd!!!

 

 

Tillbaka till klubben för budföring. Det pågick fortfarande lydnad så fick en timmes paus. Gick på planen för att hälsa på mottagaren, på väg till startpunkten börjar det regna, framme vid startpunkten regnar det och haglar i sådan motvind att Askur bara sliter sig och springer för att söka skydd. Dom avbryter faktiskt, så vi får göra om efter regnskuren. Tyvärr startar inte Askur förrän efter 3:dje (!!!) kommandot, men då springer han så fint så fint. Djävla skit. Bara 5:a där.

 

Slut på dagen, lydnaden går på söndag.

 

 

Söndag:

 

Vi går ut som andra hund på plan. Askur är pigg och jag likaså.

 

Linförighet - 7 & 6.5 -

 

Framförgående - 7 & 8 - Långsam ut och vänder sig vid stoppet på första sträckan, andra sträcken perfekt!

 

Platsläggande - 10 & 10

 

Inkllande - 9.5 & 9 - avslutet lite väl muntert.

 

Kryp - 7 & 8 - hög bak, tränger

 

Apportering - 7,5 & 6 - slarvigt tagande, tugg.

 

Hopp - 8 & 6 - dk

 

Summa 237,25 vilket gott och väl hade räckt till uppflyttning om specialen hade gett i alla fall 7 :-)

 

 

Totalt godkänd med 413,25 poäng och jag är jättenöjd även om vi inte nådde uppflytting.

18 Juli

Lydnadsklass III i Falun, inte alls nöjd med helheten, men arbetsviljan var bättre än det ser ut i protokollet, så det är jag nöjd med.

 

 

Sittande i grupp - 0

Platsliggning - 5

Fritt följ - 7

Sättande - 10

Inkallning m stå och ligg - 9

Rutan - 0

Apportering med hopp - 0

Apport metall - 8

Vittringsprov - 0

Fjärrdirigering - 6

 

Summa 144 poäng och ett 0-pris.

14 Juli

Lägre klass sök i Järvsö. Nöjd med Askur i sökrutan, en arbetsvilja utan dess like. Däremot för trött på lydnaden, MÅSTE cykla!!!!

 

 

Sök - 5 och 5

Budföring - 10 och 10

Platsliggning - 9,5 och 9,5

Linförighet - 5 och 5,5

Framförgående - 0

Läggande under gång - 9,5 och 9

Inkallning - 6 och 6

Kryp - 0

Apport - 7 och 5,5

Hopp - 8 och 8

 

Summa 332,5, och godkänd.

Lärde mig en massa om att tävla sök, hoppas jag har nytta av det på Rottis-SM i Svenjunga 8-9 September.

13 Juli

Lydnadsklass III hemma. Nöjd med Askur, han var pigg och alert, men vi saknar fortfarande några moment.

 

 

Sittande i grupp - 10

Platsliggning - 10

Fritt följ - 8

Sättande - 10

Inkallning m stå och ligg - 8

Rutan - 0

Apportering med hopp - 7

Apport metall - 9

Vittringsprov - 5 (han tog rätt pinne av ren tur för egentligen kan han inte :-)

Fjärrdirigering - 8

 

Summa 225 poäng och ett 2:a pris.

30 juni

Nu har vi tävlat igen :-)

 

Sök stog det på schemat denna gången. Och jag tycker verkligen att vi hade på fötterna. Hade en liten träningstävling veckan innan. Nya figgar, många tomslag, och han fixade det galant. Så exakt vad det var som gick fel vet jag inte, kan ju gissa på värme och lång väntan samt nån typ av stick i munnen 5 min innan start, men kanske är det bara ett sätt att bortförklara katastrofen?!?

 

Jag skickade i alla fall ut Askur på första skickat, och såg på en gång på farten att nåt inte stämde. Visst sprang han, men inte fort. Han gick inte fullt på djupet, men kom fint tillbaka på inkallning.

Andra skicket stupade han ner i en skyttegrav (tävlingen var på ett skjutfält), men han pep inte så han gjorde sig inte illa, och direkt efter plockade han rullen. Det visade sig vara ett tomslag, det såg jag direkt på påviset.....

Tredje skicket gick han ganska så djupt och det SÅG verkligen ut som om han hittade nån, men det visade sig också vara ett tomslag :-(

 

Så vi åkte ut, vet inte om det heter diskade eller att vi bröt, spelar mindre roll. Det allra suraste är att han har ALDRIG gjort liknande på träning!!

 

Jaja, inte tar vi det så hårt, bättre lycka nästa gång, vet inte riktigt när dock, ont om söktävlingar här uppe......

 

Men nu måste jag få klaga. Inte på vårt resultat, men på FOLK! Vilka neggo-människor det finns överallt. jag blir GALEN. "Inte klar för tävling", "175 bortkastade pengar", "skall inte tävla innan 10:orna sitter" bla bla bla.

Jag har full respekt för folk som uttrycker sin åsikt, även när den inte stämmer överens med min, men när dom presenterar den som sanning då ser jag rött!! Bara för att dom resonerar så betyder det väl inte att det är sant för alla???!! Jag och Askur gillar att tävla, vi behöver tävlandet för att motivera oss att träna, vi ser inte en misslyckad tävling som ett personligt misslyckande. Kan inte vi få tävla då, med risk för att bli diskade och med risk för en och annan 0:a på lydnadsplanen?? Jag bara undrar.............

27 Maj

Tävling, även denna gången i spår.

Hade tränat mer lydnad, t.ex. framförgående och inkallning, så jag hade förväntat mig mer på lydnadsdelen. Denna gången var spåret 1 km långt (som det skall vara), och tog 15 min, så det gick undan (25 min är max-tiden). Följaktligen var Askur 400 m tröttare efteråt..... Dessutom var det drygt 20 grader varmt. Slutsatsen är att vi måste träna kondition!!!!!!

Men vi fick faktiskt ihop mer poäng på lydnaden än förra tävlingen, så lite märks den ökade träningen :-)

 

Spårupptag - 10

Spår - 10

Budföring - 5 - DK för att få iväg honom, sedan gick det LÅNGSAMT. Målmedvetet ja, men han nästan gick bort till mottagaren. Jag hörde skratt från publiken, och jag förebrår dom inte ett dugg, det såg dråpligt ut :-)

 

Platsliggande med skott - 10

Linförighet - 5, 6 - sned sitt, ojämn pos, sitter ej, drar vid sväng, släpar

Framförgående - 0, 5 - Anpassar farten efter hunden, segt ut, dk, trög sitt.

Platsläggande - 8, 7,5 - tempo, dålig framföring, dk (???)

Inkallande - 7 - lågt tempo, avslut

Kryp - 0 - Avtog

Apport - 5,5. 6 - lek, tugg, avslut

Hopp - 10

 

Summa Godkänd 457,75 poäng, varav 280 på specialen, 177,75 på lydnaden.

12 Maj

Tävling, denna gången i spår.

Lite svårt att veta vad man skall förvänta sig, eftersom det är LÄNGE sedan vi tävlade bruks sist.

Slutsatsen blev i alla fall att han är en gudabenådad spår-begåvning, men saknar kondis så han orkar inte lydnaden. Spåret var kort, säkert inte mer än 600 m, gick på 9 minuter blankt.

Det är två domare i bruks, som ger individuella betyg, därför står det två siffror där dom gett olika betyg. Summan räknas sedan ut på ett medel.

 

Spårupptag - 10

Spår - 9 - alla pinnar utom 1 (han markerade men kunde inte hitta den, troligen ramlat ner i en spricka eftersom den låg på ett stenröse)

Budföring - 0 - Han tappade helt siktet på mottagaren, sprang ut 20 m, stog sedan och glodde åt fel håll.

 

Platsliggande med skott - 10

Linförighet - 7 - släpper, pos, släpper vinklar, sitter snett.

Framförgående - 0 - Ut ½-meter, långsamt långsamt, går ikapp honom till slut.

Platsläggande - 8 - Stegar ner, sen reaktion

Inkallande - 6, 6½ - lågt tempo, avslut

Kryp - 0 - Avtog

Apport - 6, 6,5 - tugg, snett avslut, tempoväxling.

Hopp - 8, 9 - dk sittande.

 

Summa Godkänd 410,75 poäng, varav 239 på specialen, 171,75 på lydnaden

5 Maj

Tävling. Förväntningarna efter onsdagen träning och torsdagens segpropp var INTE höga kan jag säga. Men jag var glad och nöjd när jag gick av plan. Inga höga poäng men en glad, pigg och samarbetsvillig hund under hela programmet. Ett par moment sabbade jag, ett par moment hade vi inte tränat tillräckligt och ett moment var domaren onödigt snål på, han hade gett andra tävlande högre poäng för sämre insats.

Sittande i grupp - 10

Plattsliggning - 10

Fritt följ - 6, det var här domaren var snål. Släpper, släpar, ojämn pos, ss (??)

Sättande - 10

Ink m stå o ligg - 5,5, lågt tempo, tvekan

Rutan - 0 (Askur stannade efter 10 m, där vi har rutan hemma :-) Har glömt träna på 25 m...)

Hopp m apport - 0 (kastade apporten kort och snett så det fanns inte ens utrymme för dubbelkommando utan han rundade på vägen tillbaka)

Metallapport - 7,5, tempoväxling, sned avslitning. (men inget tugg!!!!!)

Vittring - 0, tog fel pinne, måste öva MER.

Fjärren - 5, dk * många, fel ställn, framåtförflyttning.

Summa 151 poäng.

2 Maj

Inspiration, kyss mig i röven. Sämre träning har vi nog aldrig haft jag och Askur. Det var öppen träning på klubben och en massa folk på plan, vilket inte brukar vara nåt problem för oss. Men idag hade Askur fullt upp med att hålla koll på alla andra hundar, inte så att han ville fram till dom, men han glodde på dom. Var det nåt moment där han skulle bort från mig en bit tappade han helt koncentrationen och bara stog och glodde och glömde bort vad det var han höll på med. Stor suck!! Avsluta positivt? Njae skulle inte tro det va....

29 April

Åh, vilken helg!!! Träningsläger med Frida Sundberg. Dels lite träning men framför allt målsättningar, träningsplanering och massa massa massa skitbra tips. Det känns inte alls viktigt att tävla till helgen, just nu vill jag backa i samtliga moment och lägga upp en långsiktig träning på väg mot 10:an. Men eftersom jag känner mig själv och måste ha en tävling att träna inför så är det nog bra att det är lite planerat framöver....

24 April

Detta med dagbok är väl inte min starka sida....

 

Nu pågår det i alla fall träning på hög nivå. Jag har nån typ av uppdrag på klubben mån-tors, och före varje tillfälle får Askur sig en liten duvning. Framförgående, rutan, stegförflyttningar, hopp blir det väl mest på klubben. Dessutom tränar vi lite varje promenad på vittringsapportering, inkallning och fjärren.

 

Nu till helgen blir det träningsläger med Frida, hon skall få lära oss att krypa :-)

 

Jag försöker också att cykla med Askur, hans kondition MÅSTE bara bli bättre om söket skall bli bättre.

 

Låter ju som om det blir flera timmar om dagen, men varje grej tar ju inte mer än 20-30 min, och träningen på promenaderna är väl 3x3 min typ.

 

Varför denna frenetiska aktivitet då? Jo den 5/5 tävlar vi igen, lydnads 3:an. Kommer förmodligen att bli ungefär samma resultat som förra gången, men om inte jag har en tävling att träna inför så tränar inte jag. Så det får bli ett gäng kassa tävlingar....

 

Jag startade aldrig i lägre klass förra året för jag skulle vänta på att jag tränat in kryp och framförgående. Men jag började aldrig träna på det..... Inte förrän nu när jag är anmäld till två lägretävlingar, den 12:e och 27:e maj.

17 Mars

Hmm, idag tävlade vi..... Eller tävlade och tävlade, vi kan väl säga att vi var utom tävlan, för vi var så djävla dåliga :-) Och inte kan jag komma på nån bra bortförklaring heller......

 

Två moment var helt otränade, rutan och vittringsapportering, så det var helt OK att 0:a dom. Men sättande under gång, funkar ALLTID på träning, och fjärren, han skiftar ALLTID position på träning, men inte idag inte.

 

Det blev som följer:

 

Sittande i grupp - 10 - ack så nervöst!!!

 

Platsliggning - 9,5 - dk på sättandet (!!!)

 

Fritt följ - 6,5 - vaddå position, vad är det matte???

 

Sättande - 0 - la sig.

 

Inkallande m stå och ligg - 5 - del ställning, tempo, avslut.

 

Rutan - 0 - helt OK

 

Apportering över hinder - 7,5, tog i (för lågt hinder, ville ha högre men dom hade inga pinnar), omtag.

 

Apport metall - 8,5 - lek, omtag.

 

Vittringsapport - 0 - helt OK.

 

Fjärren - 6 - massa dk.

 

Summa 148,5 poäng.

Men eftersom det bara var tre tävlande fick vi i alla fall med oss en fin pokal och kan säga att vi kom trea :-)

 

Skall väl tilläggas att de andra två ekipagen inte heller gick speciellt bra, inte ett enda 1:a pris blev det.

 

 

Men man träffar i alla fall en massa kul folk, börjar ffa få lite rottiskontakter och det är ju kul och nyttigt i letandet efter nästa hund.

11 Mars

Första utställningen. Inofficiell i Rättvik, vi var lite förberedda och visste lite vad det handlade om, men oj vad nervöst att gå in i ringen.

Det slutade med: HP, BIR, och 5:a i BIG.

För den icke insatte betyder det typ, han är en snygg rottishane (HP) som idag var snyggare än alla i sin ras, tjejer som killar (BIR) och 5:e snyggast i sin grupp, dvs han tävlade mot dobbisa, snauzrar, grandisar etc som ingår i grupp 2.

Det var nervöst och i början ställde jag honom inte speciellt snyggt, men på andra och trdje varvet i ringen gick det bättre, då fick vi in knycken.

Vi var ensam hane i rasen, och bara en tjej i rasen så det ökade ju chanserna till BIR, men domaren hade kunnat välja att bara skicka ut oss utan HP och då hade vi ju inte tävlat om BIR.

Det gav i alla fall blodad tand, och vi kommer att ställa igen :-)

5 Nov

Jaha, så har man tävlat igen då..... Lydnadsklass II, och denna gången hade vi tränat!

Men vi hade inte tränat under dessa förhållanden... Dvs ridhus. Det godaste Askur vet är hästbajs! Men det gick över förväntan! Visst vädrade han och satte väl ner nosen ett par ggr, men lyssnade på nej, och upprepade inte det. Och inte låg han och nosade under platsliggningen heller. Som sagt över förväntan.

 

MEN underlaget var ju också ovant. Det var mycket tjockt och väldigt mjukt. ALLA hundar hade problem med apporteringen, när dom skulle plocka upp apporten fick dom nosen full med jord. Alla grävde mer eller mindre för att få tag på apporten, men Askur tillhörde dom som grävde minst.

 

Däremot fick han nåt hjärnsläpp.... Varje gång han fick kommandot "stå" la han sig ner. Och att sätta upp honom under fjärren var typ skitsvårt, likadant efter läggande under gång.

Det slutade på 132 poäng, och ett nyttigt träningspass efter tävlingarnas slut.

 

Platsliggande - 10 poäng

 

Fritt följ - 6, släpper, nosar, släpar.

 

Läggande under gång - 8, sen reaktion, dk sättande

 

Inkallande med ställande - 6, lägger sig

 

Ställande under gång - 0, lägger sig

 

Apportering - 6, tveksamt gripande, tempoväxling, avslut.

 

Fjärrdirigering - 5, många extra kommandon

 

Hopp över hinder - 9, sned avslutning

 

Helhetsintryck - 8

23 Sept

Korning på Ludvika BK i Svenska Boxerklubbens regi. Strålande sol och 23 grader varmt... Jag hade nog hellre sett runt 15 grader, för att ha en något piggare hund att visa upp, men annars var alla förutsättningarna dom bästa. Ute i god tid, Askur pigg och glad, matte och husse bakfulla :-/

 

 

Direkt vi kom dit fick vi göra exteriörbeskrivningen. Domaren var lite snarstucken måste jag säga. Hon presenterade sig inte, och sa inte att det var exteriörbeskrivningen så vi trodde vi skulle ut på banan direkt...... När vi då försökte förklara att vi aldrig sett detta innan och skulle vilja ha en hund mellan (som det också skulle vara enligt schemat) snäste hon "Detta är exteriörbeskrivningen och jag tar er allt eftersom ni dyker upp"

 

Jaja, visningen gick bra i alla fall, Askur skötte sig bra.

 

Han fick "gott och väl godkänt", detaljer under "För den som orkar läsa"

 

 

Jag hann gå med och kolla på en hund innan det var vår tur, mycket var ju bekant från MH't, så jag var ganska lugn när det var vår tur.

 

Johan filmade alltihop, länk.

 

 

Tillgänglighet +3

 

Kamplust, jakt -2

 

Kamplust, social -2

 

Temperament +3

 

Skärpa +1

 

Försvarslust +1

 

Nervkonstitution +1

 

Hårdhet +2

 

Dådkraft -1

 

Skottfast

 

Summa, 100p och godkänd.

 

 

För den som orkar läsa, detaljerad beskrivning....

 

Exteriörbeskrivning.

 

Helhet:

 

ua på helhet (lätt/tung), könsprägel, benstomme, muskulatur, huvud-kropp.

 

Anm på ngt lågställd.

 

Huvud:

 

ua på stram huv-hals, skalle samtl, kinder, nos samtl, pigment, stop, haka/underkäke, bett, mask,

 

ögon samtl, öron samtl.

 

Anm ngt lösa läppar.

 

Framparti:

 

ua hals, bröstkorg, skuldror, överarm, underarm, benställning (hjulbent/trång), tassar.

 

Anm benställning ngt fransysk, armbågar ngt utåtvridna, mellanhänder, ngt veka.

 

Rygg:

 

ua manke, överlinje (sluttande/överbyggd), kors, svans samtl.

 

Anm: Överlinje, ngt karp, ländparti ganska långt.

 

Bakparti: ua bäcken samtl, lår, knä, has, beställning (hastrång/hasvid), hasor, sporrar, tassar. Anm: benställning ngt kohasig.

 

Rörelser:

 

ua: fram, handlovar, hasleder, rörelser, kroppshållning, svans samtl, steglängd samtl. spårvidd samtl.

 

Anm: framifrån ngt vid, armbågar ngt lösa, bakifrån ganska trång, rygg ngt karpande.

 

Päls och färg:

 

ua allt.

 

Mentalitet:

 

ua allt.

 

Hälsning och hantering.

 

Askur visar inget större intresse för provledaren men låter sig snällt ledas iväg och hanteras.

 

Kamptrasa

 

Askur kampar på som fan, vill inte släppa. På alla andra hundar petar provledaren in fingrarna i munnen för att få dom att släppa, men på Askur vågar inte den fegisen det :-)

 

Lilla bytet

 

Askur ser nyfiket på när trasan far iväg, men när jag släpper honom går han bara fram en liten bit och visar inget direkt jaktintresse.

 

Då skall jag koppla honom och promenera banan med honom, men ICKE! När vi kommer fram till första hjulet på banan tvärstannar Askur och går inte ett steg till. Lock. pock, drag i kopplet, ingenting går. Satt Askur sitter! Till slut kommer husse, provledaren och figgar och går med genom banan, ställer sig framför hjulen etc. och då kommer vi fram till bytet, i zick-zack för att undvika alla hjulen, och han blir rädd för bytet OCKSÅ...

 

Andra försöket sitter han bara kvar vid min sida.

 

Stora bytet

 

Askur tittar nyfiket på bytet, och när jag släpper halsbandet far han iväg som en avlöning och rakt fram till figgen och hälsar glatt på honom.

 

Matte gömmer sig

 

Askur sitter snällt kvar men skäller innan dom släpper honom. Han bryr sig inte om pappfigurerna, utan far iväg i 100 knyck efter mig. Men han glömmer koppla på nosen, så han slår en hel del när han letar, och hittar mig inte förrän jag ropat 2 ggr. En mycket trött Askur kommer fram.

 

Andra försöket sticker han lika snabbt, hoppar till men tappar inte fart när dom drar upp den liggande pappfiguren. Hittar mig på första försöket, och visar ingen rädsla när vi lägger ner pop-up-figuren.

 

Dumpe

 

Askur hoppar till rejält, men fortsätter framåt direkt. är NÄSTAN framme vid dumpe men väljer att gå en vända och nosa omkring tills jag är framme på huk och ropar på honom, men då kommer han på en gång.

 

Ingen kvarvarande rädsla vid promenaderna.

 

Skramlet

 

Vid skramlet så stannar Askur och tittar nyfiket på skramlet, sen står han stilla tills jag är framme på huk och ropar på honom. Ingen kvarvarande rädsla vid promenaderna.

 

Trumgubbe

 

Han lägger sig ner och tittar lite nyfiket på figgen men svarar inte på lekinviterna. När jag kopplar loss honom springer han fram och hälsar glatt på figgen.

 

Släden

 

Länge står han bara och tittar på släden, men när den kommer nära börjar han skälla och backa. När jag kopplar loss honom fortsätter han skälla och går en lov runt figuren. När jag börjar närma mig går han runt och nosar, och när jag sitter på huk och ropar på honom kommer han fram direkt.

 

Inge kvarvarande rädsla på promenaderna. Tyvärr har vi ingen film på detta.

 

Spökena

 

Askur lägger sig ner framför mig och bevakar spökena. Inte ett ljud gör han ifrån sig.

 

När jag kopplar loss honom går han rakt fram till spökena och nosar och när jag tar av huvudbonaden på spöke nr 1 hoppar han upp och pussar henne, på spöke nr 2 bryr han sig inte så mycket om figgen, men börjar leka med hennes hjälm.

 

Skotten

 

Två skott vid kamplek, vid första avbryter han sig, men visar ingen rädsla, andra skottet bryr han sig inte.

 

Två skott i passivitet, han tittar mot skytten men visar ingen rädsla, likadant på båda skotten.

16 Sept

Tävling på hemmaplan igen. Nu skulle vi starta i lydnads II:an. Fria följet har ju aldrig varit vår starka sida, så nu hade vi TRÄNAT och fått en del tips. Sådana tips som jag innan inte trott skulle funka på Askur..... Dessutom var det 4 nya moment!

 

Tävlingen gick KANON!!!

 

Fria följet var så snyggt så snyggt. Jag fick kommentaren studs, vi som innan haft problem med att han varit slö och kommit efter....

 

Så här såg protokollet ut.

 

Platsliggande - 10 poäng

Fritt följ - 8, sitter snett, studsar

Läggande under gång - 9

Inkallande med ställande - 7,5, dubbelkommando, tar steg.

Ställande under gång - 9, lite segt

Apportering - 7,5 - lek, ngt tuggande.

Fjärrdirigering - 8, dubbelkommando

Hopp över hinder - 9, dubbelkommando

 

Helhetsintryck - 9. Här sa domaren "jag är positivt överraskad att en så stor hund kan vara så kvick". Och då är det en domare som själv har en massa rottisar.

 

Så nu står det en snygg pokal i hyllan. Se bilder från tävlingen.

28 Juli

Tävling i Rättvik, Pappilon-ringen anordnade ett ras-mästerskap öppet även för oss andra. Lite lustigt faktiskt att tävla mot ett gäng små-små hundar. Men jag blev positivt överraskad av rasen, inte alls så vek och pipig som jag hade en föreställning utan alerta och trevliga. Inte en enda som bjäbbade utom en som stog i bur.

 

Vi tog i alla fall vårt 3:dje 1:a pris och därmed fick vi titeln LP1. Det innebär att Askur numera heter LP1 Flottatjärn's Askur Of Exet, och det är ju kul att få lite titlar på honom :-)

 

5 st 10:or, 174 poäng, vilket är bäst hittills. Och detta trots att det var skitvarmt på plan och Askur bara ville gå och lägga sig i skuggan.

 

Dessutom en OTROLIGT bra domare som gav sina kommentarer högt, vilket innebar att publiken hela tiden förstod varför han drog ett poäng här eller där.

 

Nu är det hårdträning för premiär i 2:an hemma den 16 September.

21 Maj

Tävling på hemmaplan, Mora BK, apellklass spår. Ack så nervöst!! Aldrig tävlat en bruks-tävling, och dessutom på hemmaplan.

 

Skall han hålla måttet och vad kommer folk att säga??!?! Dessutom var det två andra Rottweilers anmälda, båda från "bra" brukskennlar, så det ökade ju pressen ytterligare :-)

 

Fick sista startnumret, 11, vilket visade sig innebära en fruktansvärd massa väntan. Mina svärföräldrar var där och skulle titta på, som höll ju på att tråkas ihjäl innan det var avklarat.

 

Spåret gick i alla fall bra, första två sträckorna var kanon, båda vinklarna tog han utan minsta velande, sista sträckan höll han på att flacka fram och tillbaka så jag trodde nästan han gått vilse, men rätt var det var så var han vid slutpinnen :-).

 

Med min stora självkritiskhet så trodde jag att vi fått avdrag för flackandet på slutet, så det vart en nervös väntan på beskedet.

 

Tillbaka på klubben och dags för budföring. Askur gick helt klockrent!!!!!!!! Jag var helt salig när jag gick av planen, vi hade ju bara testat detta under träning förut så jag visste inte alls vad som var att vänta.

 

Platsliggandet gick bra, jag litar på Askur till 100% i det momentet, men denna gången var det en rottis-hane som reste sig upp jämte Askur och ett tag såg det ut som om Askur skulle följa med, men han låg kvar :-D

 

Sedan var det en LÅNG väntan till innan det var dags för vårt lydnadsprogram. Tyvärr gjorde jag felet att jag lät Askur vara kvar i bilen alldeles för länge, så när det var vår tur att gå på plan var Askur väldigt slö, och jag var så nervös att jag inte riktigt kunde leka upp honom heller.... Så det blev väl ett halvtaskigt program. Väldigt mycket släpande i det fria följet och linförigheten, läggandet funkade väl fint, inkallningen var lite väl långsam, sedan var det nytt moment, apport. Det hade vi tränat alldeles för lite på, och då hade jag tjoat och klappat när han tog apporten, Nu stod jag still och då blev han lite kunfunderad.... Men vi fick i alla fall betyg. Hoppet gick kanon.

 

När vi gick av planen var jag inte alls nöjd, det kändes som om det gått skitdåligt, men det hade det ju inte alls gjort.

 

10 poäng på spår, budföring, platsliggning och hopp, men lägre än jag "brukar" på resten av lydnadsmomenten.

 

Det blev 256 poäng, uppflyttning och en 5-plats, så det var väl en helt OK premiär!!

 

Vi blev bästa rottis-ekipaget, vilket ju gladde mig enormt :-)

7 Maj

Tävling nr 3 lydnadsklass I i Göteborg.

 

Det gick kalasbra!! Igen :-) Men tjejen före mig, en rottis-tik, hon gick så bra att efter henne kändes det som att komma ut på plan med en otränad hund!! Hon var det snyggaste jag sett på en lydnadsplan!

 

Vi fick i alla fall ihop 171 poäng i sommarvärmen, men jag trodde nätt och jämt att vi skulle klara ett förstapris när jag kom av plan. Jag kommer faktiskt inte ihåg de exakta poängerna, men det var 10 på platsliggandet och tandvisningen, i övrigt 7½-8-9.

 

Mamma var med, vilket var urkul, och dessutom kul med en massa göteborgare. Kanske är jag fördomsfull och färgad, men nog är det mycket lättare att komma till tals med folk i Göteborg än det har varit i Dalarna med omnejd!

 

Nu är det ett 1:a pris kvar till LP1 och tills jag skall börja tävla II:an. Jag har inte ens kollat vad det är för moment i tvåan :-) Jag trodde faktiskt inte att det skulle gå så här fort. Fast det är klart, nästa tävling kanske blir ett total-fiasko....

 

21 maj blir det premiär i Brukset, Apell-spår på hemmaplan. Spännande!

23 April

Tävling nr 2 lydnadsklass I i Hofors

 

Det gick helt underbart kanon-lysande!!! 169 poäng, 1:a pris och 2:a placering av 12 startande.

 

Platsliggande 10 poäng

Tandvisning 10 poäng

Linförighet 7½ poäng. Lite sackande, sneda sitt.

Fritt följ 6 poäng. Askur la sig ner 2 ggr!!!! Men i övrigt gick han kanon, nån liten sned sittning bara.

Läggande under gång 9 poäng, litesegt tyckte dommaren men inte jag.

Inkallning 9 poäng. Ha kom av sig i ingången, blev liksom stående bakom mig en liten stund.

Ställande under gång 9 poäng. Steg tyckte domaren men inte jag :-)

Hopp 10 poäng

Allmänt 7 poäng.

 

En kul och underhållande dag!

17 April

Tävlingspremiär lydnadsklass I i Falun.

 

Ja jössös silken dag!! Vi skrapade ihop 141,5 poäng, vilket innebär ett 2:a pris. Det var 22 tävlande i klass I vilket innebar en massa väntan och nervositet innan det var vår tur.

 

Platsliggningen 9 poäng. Dubbelkommando på läggandet för Askur hade så mycket annat att tänka på, men annars bra.

 

Tandvisningen 8 poäng för att Askur reste mig upp.

Linförighet 7 poäng. Sackade, satte sig inte alltid, allmänt disträ.

Fritt följ 7½ poäng. Sackade något, lite disträ, satt snett mm.

Läggande under gång o poäng. Askur la sig helt enkelt inte ner.

Inkalling 10 poäng.

Ställande under gång 7 poäng. Kraftigt dubbelkommando.

Hopp över hinder 7 poäng. Tvekade, startade samtidigt, slarvigt.

Allmänt 7 poäng, såg lite slarvigt ut.

 

En klubbkamrat påpekade att jag går med armarna helt hängande, jag svänger inte på dom som man brukar. Det såg hemskt roligt ut när man kollar videon efteråt.

 

Det var en nyttig erfarenhet, dels hur det hela går till, dels vad vi behöver träna mera på.

Mars -06

Nu är anmälan till tävlingsdebuten inne, Lydnadsklass I, den 17 April i Falun. 25 tävlande i vår klass och vi startar som nr 17. Gissa om matte är nervös!!!! Men jag gör allt jag kan för att lugna henne, ffa genom att vara urduktig på våra små träningspass.

2 år

 

4/2 -06

Jaha, här fyller man år, men är det någon som uppmärksammar det??? Nejdå!!!! Matte och Husse är i Göteborg och roar sig utan mig.....

 

Men "farmor" Kerstin från Sjölunda's skickade i alla fall ett mail och grattade :-) Tur att nån tänker på mig!

22 mån

Apellkursen har pågått hela hösten, men tar nu ett vinteruppehåll Dec-Feb. Det går ganska bra på kursen. Fot är väl det svåraste att få kläm på, matte är inte så konsekvent i sitt belönande så jag fattar inte riktigt när jag gör rätt och inte. Men hon lär sig väl....

 

Hopp däremot fattade jag på första försöket, och gissa om det är kul!!!!

 

Vi tränar lite grann varje dag på morgon eller kvällspromenaden.

18 mån

Vi har precis avslutat vår allmänlydnadskurs jag och matte. Den har vi gått hela våren, och jag har varit bäst i klassen. Så duktig att matte bestämt sig för att börja gå kurs för att kunna börja tävla till nästa sommar. Vi får se om det blir apellklass eller om det blir ren lydnadsträning.

17 mån

Jag har varit på min första utställning. Det gick inte så bra...... Vi hade inte övat så matte visste inte vad hon skulle göra och jag begrep inte vad hon ville så det blev bara hopp studs och kaos av det. Domaren var dock JÄTTESNÄLL så han gjorde en bedömning i alla fall. Det som var fint var formen på huvudet även om det borde vara större, stopet (bröstkorgen), öronen, ögonen och mitt sätt att röra mig (trots att jag är fet). Mindre bra var mängden fett och bristen på muskler samt att jag är lite kobent. Nu skall vi hem och banta, bygga muskler och öva på utställning.

16 mån

Vi flyttar in i huset! JIPPIE!! Gissa om jag trivs. Stora ytor inomhus, stora ytor utomhus. Mitt favvoställe är i sandhögen precis utanför ytterdörren, där kan jag ligga och ha koll på alla som går förbi. Jag har slutat att rymma och springa efter andra hundar som passerar för jag kom på att jag får en massa beröm och godis om jag ligger still. Så nu får jag gå lös, ut och in hur jag vill. Fast oftast ligger jag så att jag kan hålla span på vad matte håller på med.

28 Maj

(nästan 16 mån)

Mentalbeskrivning. Oh hjälp vilken dag! Det började med att en rolig tant lekte med mig lite grann, kände på mig och pratade med matte. Inget konstigt med det tyckte jag.

Sedan skulle dom se om jag hade nån jaktinstinkt att tala om. Dom drog iväg en trasa utmed marken och så skulls dom se om jag ville jaga den, och det ville jag. Men AJ jag snubblade på nån manick mitt i banan och SÅ kul såg inte trasan ut så jag slutade jaga den och blev faktiskt lite rädd. Nästa gång dom släppte den så var väl inte jag dummare än att jag satt kvar, dom får väl hämta den själva om dom vill ha den.

Nästa grej var en stor overall som helt plötslig blockerade vägen där vi gick jag och matte. Jag blev lite paff, men sedan ville jag leka med den men vågade inte riktigt förrän matte hade varit framme och klappat på den och ropat på mig och sagt att det var OK.

Därefter gick vi på en stig och helt plötsligt förde någonting en massa väsen. Där blev jag ganska rädd, gick fram bara för att matte ville det och var inte så himla pigg på att promenera förbi heller.

Sedan kom det två spöken mot oss. Gissa om jag morrade!! Ända nere från tårna, matte blev nog lite paff för det har jag aldrig gjort förut. Men jag försökte inte bita dom, dom kom ju så långsamt. När matte var fram och pratade med dom vågade jag också gå fram.

Därefter lekte matte med mig, KUL! Samtidigt var det någon som sköt, det var lite obehaglig men inte mer än att jag fick godkänt.

Allt som allt fick jag godkänt, "han vet vem det är som är ledaren" sa testledaren om mig eftersom jag inte gick fram till någonting innan matte var där och sa att det var OK.

1 ÅR!!!

Matte gjorde an kanongod tårta med lite bröd, leverpastej, korv, ost och pölsa. Matte tyckte den luktade FAN men jag blev jätteglad. Magen stod i fyra hörn och jag var tvungen att sova en stund efteråt.

Våteksemen visade sig vara allergi mot kvalster. Nu vaccineras jag. Matte och husse ger mig en spruta med medicin en gång i månaden som förhoppningsvis skall hålla mig så frisk att jag slipper klåda och eksem. Skall utvärderas i Augusti-September.

10 månader

OK, nu har jag trotsat klart. Visst får jag fortfarande valpryck och skiter i vad husse och matte säger, men för det mesta är jag en lugn och lydig kille. Har dock börjat få problem med våteksem. Har en ful en på svansen som jag var tvungen att gå till veterinären med. Penicillin och tratt, inget kul alls :-(

9 månader

Finns bara en sak att säga. Knäck i lurarna! Och knäckt matte ;-)

8 månader

Är inne i min första trotsperiod. Matte håller på att få spatt!! Hon har lagt ner alla försök till seriös träning med lydnad och så, för jag skiter i att lyssna på henne så vi blir bara ovänner. I stället satsar hon på att bli min bästa kompis i världen, leker med mig, busar och mutar mig med en massa godis. Och jag måste säga att det funkar. Visst gillade jag henne förut också, men nu börjar hon bli oemotståndlig.....

6 September

(7 mån)

Nu mår jag bra igen. Fick lite medicin av farbror doktorn och diet några dagar. Under den tiden höll matte på att sälja mig på fattigauktion för jag var en pest att vara med. Käkade på ALLT och lyssnade inte på ett ord matte sa.

Men som sagt nu är jag frisk, har kört Leta-övning ute idag med matte som gick klockrent!!

30 Augusti

Har åkt på magsjuka. Kräkningar och diarré, är riktigt hängig. Vill varken ha mat eller dricka, inte ens en saftig kattskit kan intressera mig idag.

18 Augusti

En spårlektion till. Lite mer komplicerade spår, med vinklar och fler grejer. Spårar fortfarande klockrent, men ibland blir jag så ivrig att följa spåret att jag missar att markera de grejer som matte lagt ut.

3 Augusti

(6 mån)

Extraträff med valpkursen, spårlektion. Först ett motivationsspår där matte gick ut i skogen och gömde sig och jag och husse kom efter och skulle leta upp. Följde matte i fotspåren exakt!! Därefter ett lite svårare spår med en utlagd grej som jag skulle hitta. Fixade jag klockrent!!

Juli

Får en massa besök från Göteborg och Stockholm. Jag tycker mycket om att träffa människor, adapterar dom omedelbart i min flock och gosar och busar med dom så mycket jag bara kan.

30 Juni

Nu har jag tappat nästan alla valptänderna på en gång. Har ett flertal öppna sår i munnen och är ganska hängig. Dessutom vill inte matte pussas för jag luktar för djävligt i munnen. Jag kan inte längre äta grisöron för jag har inga tänder att bita med... Jag får slicka och suga i mig dom :-( Matte tänker inte ge mig några fler innan jag fått tillbaka lite tänder.

29 Juni

Sista gången på valpkursen. Vi får allihopa med beröm godkänt. Vi fick också ta ett varv på agility-banan. Kanonkul!!

Nu tränar matte och jag lydnad en liten stund varje dag och jag tycker att det är jättekul!!.

18 Juni

JIPPIE!!! Matte och lillhusse flyttar upp och vi flyttar in i vår nya lägenhet.

1 Juni

(4 mån)

Började på valpkurs. Irene, min instruktör, har själv en Rottis så vi får en massa gratistips.

23 Maj

Tappade de första två tänderna längst fram där nere.

7 Maj

Idag flyttar jag till Mora med husse. Lillhusse och matte följer efter i mitten på Juni, fast dom eskorterade oss till Mora denna helgen. Mitt första besök på landet i Oxberg, liten stuga och skogen direkt utanför tröskeln. Varmt och gott så dörren stog vidöppen hela helgen. Snacka om hundliv!!

1 Maj

(3 mån)

Jag äter lite dåligt men är pigg och alert och växer som jag skall så matte oroar sig nog i onödan.

29 April

Husse har varit sjuk hela veckan så vi har varit hemma. En massa promenader till parken och en massa kul hundar att leka med. Gunnar är favoriten!

27 April

Första besöket hos veterinären sedan jag kom hem. Andra vaccinationen och allmän översyn. Veterinären var nöjd, fast jag var lite nervös och hade svårt att stå still under undersökningen. Själva sprutan i sig kände jag inte alls.

17 April

Idag skulle jag träffa två av mina "kusiner" dvs hundar som matte och husses familj äger. En rottis-hona som heter Flora och en fransk bulldog som heter Otto. Spännande! Vi började leka och det gick jättebra! Ganska våldsamt men alla var glada och nöjda. Men rätt som det var fick jag in ett tjuvnyp på Otto som han INTE gillade. Han bet tag i min nos och höll fast tills dom lyfte bort honom! Jag pep och pep och pep, matte pep och husse pep. Det blödde en del och jag fick en fläskläpp som skulle få mina syskon att blekna av avund, men efter en liten stund så var jag lugn och verkade inte ha ont alls. Husse oroade sig lite för hur det skulle bli med hundumgänget framöver.... Men redan samma kväll träffade jag en Briard, Atos och en Pyriné, Aramis. Aramis är så gammal att honom hälsade jag bara på, men Atos, jössös vilken kul kille!! Vi lekte och lekte och lekte. Det var störtkul att bita tag i håren på hans öron och hänga kvar så länge det gick. Atos är så dum-snäll att han inte säger ifrån och matte är lite rädd att jag är mer kaxig än vad som är nyttigt för mig.....

16 April

Idag fick matte sina första gråa hår bokstavligt talat. Två vid varje tinning. Tur att man är så mördande söt, annars hade man nog blivit bortadopterad vid detta laget....

15 April

Dags för första långresan till Mora. Större delen av resan gick bra, men mellan Filipstad och Vansbro körde husse som om han stulit både bensin och bil vilket resulterade i åksjuk valp och arg matte (arg på husse alltså).

10 April

Påsk. Första besöket hos mormor, fast vi får egentligen inte lov att kalla mattes mamma så men det är svårt att låta bli :-)

Mormor bor i ett radhus med gräsmatta, balkongdörren förvandlas till en svängdörr och jag stortrivs. Dessutom har dom ett altandäck, och därunder finns det tusen kul leksaker, allt från gamla brädstumpar att gnaga på till kattskit och snigelfällor. Matte är väl kanske inte lika förtjust men jag har skitkul!!!!

När det var dags för att gömma ägg fick jag också ett med godis i. Det hade jag öppnat på 2 röda sekunder, det tog längre tid för husse att hitta sitt ägg :-)

3 April 2004

Jag vaknade TIDIGT, redan kl 05.00, nu hade jag ju sovit 12 timmar med bara ett par korta kisseavbrott. Men suriga matte och husse vägrade gå upp så efter nån timma somnade jag om igen. Därefter bar det av ut till Smithen, sand, vatten andra hundar, ujuj vad spännande det var!! Så spännande att jag glömde sätta mig på bakhasorna så fort kopplet kom fram utan följde med riktigt snällt. Sov en stund i solen tills matte och husse väckte mig, dom frös.... Varför har människor ingen päls??? På eftermiddagspromenaden träffade jag Gunnar, en rottiskille på nästan 7 månader, jössös vad stor han var!!! Jag blev så rädd att jag gnällde och gömde mig bakom husse. Efter en stund vågade jag mig i alla fall fram för att bli luktad på... Och han verkade ju ganska snäll den där Gunnar. Vi lär nog springa på varandra fler gånger. Men oj, skall jag växa en sådan massa på bara 5 månader?????

2 April 2004

Ensam hemma med husse hela dagen. Kissar några ggr inne men annars går det ganska bra. Vi leker och stojar, är ute och går och jag somnar ett par timmar på gräset utanför. Solen skiner och det är varmt och gott. Börjar trivas mer och mer, mindre orolig och LITE mer pigg på att äta. Händelsen för dagen var ändå duschen.... Jag har fått mjäll, det ser ut som om jag vore dammig hela tiden. Husse fick tips av Blå Stjärnan att bada mig i mjällschampoo, och det gjorde dom. Jag var väl inte överlycklig men inte direkt ogillande heller, att ha både matte och husses totala uppmärksamhet är ju aldrig fel. Efteråt var jag helt stissig och sprang omkring som ett skållat troll, men lugnade ner mig och somnade TIDIGT, redan vid fem på eftermiddagen.

1 April 2004

Som ett stort aprilskämt kom det två mysko snubbar och kidnappade mig. Stoppade mig i en gul, väsnande sak som skumpade nåt alldeles förfärligt..... Jag gnydde både en och två gånger innan vi stannade och dom bar upp mig till en ny koja. Stor förvisso, men tom.... Inga syskon, ingen mamma, ingen moster L Bara för att visa att jag inte alls gillade detta bajsade jag en stor hög på köksgolvet J

 

Dessa nya snubbar verkar i och för sig ganska shyssta, dom kallar sig matte och husse och är snälla mot mig. Dom leker och gosar med mig och ger mig mat, men jag är inte riktigt sugen på att äta, det är fortfarande väldigt nervöst här. Jag sover i trots allt ganska bra denna första natten på det nya stället dom kallar hemma. Jag är 8v + 2 dagar

 

" Älska dina fiender - det kommer att driva dom till vansinne "

Nyheter

Länktips